Hırvatistan’da Romantikler İÇin Kalp Şeklinde Bir Ada

1806’da Napolyon’un haritacısı Hırvatistan’ın Dalmaçya Sahili atlasına kalp şeklinde bir ada ekledi. Galesnjak Adası’nın 19. yüzyılda bir haritada ilk kez ortaya çıkmasından bu yana, genellikle Aşıklar Adası veya Aşk Adası olarak anılan küçük, engebeli, kalp şeklindeki ada dünyanın dört bir yanından sevgililerin ilgisini çekti. Bilhassa sevgililer gününde.

depositphotos.com

Galesnjak Adası ziyaretçilerin yüzebileceği ve güneşlenebileceği sakin, çakıl taşlı bir plaja ev sahipliği yapıyor. Adriyatik Denizi’nin safir suları, dinlenmek ve serinlemek için muhteşemdir. Galesnjak Adası, 2009 yılında Google Haritalar’da öne çıkmasının ardından popülaritesini artırdığından beri romantik aşıklar evlilik teklifi yapmak için Aşıklar Adası’na akın ediyor. Soruyu kalp şeklindeki bir adaya sormak olabildiğince romantik.

Dünyanın en ünlü kalp şeklindeki adasında doğal olarak düğünler de yapılıyor. Aşıklar Adası’nda bir düğün planlamak için Vlado Juresko’dan izin almanız ve misafirlerinizin rahat etmesi için yeterli sayıda sandalye, çadır ve diğer olanakları taşıyabildiğinizden emin olmanız gerekiyor. Galesnjak’ın kalp şeklinin yanı sıra adanın engebeli güzelliği de unutulmaz bir düğün için mükemmel bir zemin oluşturuyor.

Aşıklar Adası, Pašman Adaları ile Hırvatistan ana karasındaki Turanj kasabası arasındaki Pašman Kanalı’nda yer alıyor. Galesnjak Adası’na ana karadan feribot bulunmadığından Aşıklar Adası’na gitmek üzere tekne kiralamak Zadar şehri en uygunu.

Galesnjake Adası aynı zamanda şnorkelle dalış için de popüler bir yer. Adriyatik Denizi’nin kristal berraklığındaki suları, deniz kestanelerini, yengeçleri ve yanardöner balıkları tespit etmek için mükemmel görünürlük sunar. Hatta madeni para, şişe veya çömlek parçası gibi eski bir eseri fark edecek kadar şanslı bile olabilirsiniz.

Galešnjak Adası’nın bazı kısımları şu anda satılık, dolayısıyla yakın gelecekte muhtemelen bazı değişiklikler olacak. Siz ve sevgiliniz için Aşıklar Adası’nın gözlerden uzak, vahşi güzelliğinin tadını çıkarmak için belki de son demlerdir.

Google Maps

görsel: depositphotos.com

unusualplaces

What's your reaction?

tr_TRTurkish