Fleshgod Apocalypse Gelecek Albümü “Opera”yı Yeni Single “Bloodclock” ile Duyurdu

Fleshgod Apocalypse altıncı stüdyo albümleri “Opera”nın 23 Ağustos’ta Nuclear Blast Records aracılığıyla dinleyiciyle buluşacağını duyurdu. İtalyan senfonik death metal grubunun yeni single’ı “Bloodclock” ise şimdi yayında.

Duyuru, mart ayında yayımlanan ve albümün ilk tanıtım parçası olan “Pendulum” single’ının ardından ulaşıyor kulaklarımıza. “Bloodclock” senfonik öğelerle ekstrem death metali bir araya getiriyor ve epik düzenlemesiyle operatik, anlatı benzeri bir akış izliyor.

Şarkı ve albüm, solist Francesco Paoli’nin 2021’de dağ tırmanışı sırasında yaşadığı ve albümün basın bülteninde açıkça bahsettiği ölüme yakın deneyiminden esinleniyor.

“Ölmeden hemen önce ne görürüz? ‘Bloodclock’ ile tanıklık ediyorum ve yerden birkaç yüz metre yukarıda, bilinçsiz bir şekilde ipte asılı dururken gördüğüm kişisel vizyonları ortaya koyuyorum. Gerçekliğin hayal gücünden çok daha korkutucu ve ruh kırıcı olabilmesi delilik.”

Paolini şöyle devam ediyor: “Hastaneden taburcu olduktan kısa bir süre sonra, Francesco Ferrini ile birlikte, hala yatalak ve çalamıyor olsam da hemen yazmaya başladık. Amacımız o dramatik günlerin ruh halini yakalamak ve kazadan sonra hala damarlarımda dolaşan çaresizlik ve korku duygusunun bozulmamasını sağlamaktı. Daha sonra, bu fikirleri geliştirmek ve böylesine güçlü bir hikayenin hak ettiği müziği, nefesinizi kesen ve sizi karışık duygular ve rahatsızlık girdabına sürükleyen müziği yaratmak için diğerleriyle birlikte çalıştık. Bunu %110 başardığımıza inanıyorum.”

Albümün miks ve mastering işlemleri Grammy adayı prodüktör Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Arch Enemy) tarafından yapıldı. Görsel olarak, albümün son derece kavramsal kapağı iki yükselen İtalyan görsel sanatçı Felicita Fiorini ve fotoğrafçı Francesco Esposito tarafından yaratıldı. Caravaggio ve Artemisia Gentileschi gibi barok ressamların izlediği yolu takip ediyor. Kapak resmi Veronica’yı, modern çağın sosyal ve sanatsal çürümesini yenen üstün bir varlık olan Müzik olarak tasvir ediyor.

Paoli, “En iyi hikayeler her zaman acıdan doğar, bu acı bir gerçek ama inkar edilemez” diyor. “Hayattaki en kötü şeylerden birini, kişisel ve sanatsal gelişimimizi somutlaştıran ve dinleyicileri benimle birlikte yaşadıklarımı deneyimleyebilecekleri bir duygu patlamasına götüren bir sanat eserine dönüştürmeyi başardık. Bu uyanıkken görülen bir kabus ama hayat bazen böyle, sadece korkutucu.”

Aşağıda yeni şarkı “Bloodclock”, albüm şarkı listesi ve kapak görselini bulabilirsiniz.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Fleshgod Apocalypse “Opera” şarkı listesi:

01. Ode to Art (De’ Sepolcri)

02. I Can Never Die

03. Pendulum

04. Bloodclock

05. At War With My Soul

06. Morphine Waltz

07. Matricide 8.21

08. Per Aspera Ad Astra

09. Till Death Do Us Part

10. Opera

Fleshgod Apocalypse, photo by Francesco Esposito

Consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish