Haftanın Vizyon Filmleri – 14 Temmuz 2023

Bu hafta sinema salonlarında vizyona girecek filmlerin detaylarına hazırladığımız içerikte göz atabilirsiniz

Mission: Impossible 7 (12 Temmuz)

Yönetmen: Christopher McQuarrie
Oyuncular: Hayley Atwell, Tom Cruise, Rebecca Ferguson

Mission: Impossible – Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm – Görevimiz Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

Tanrının Unuttuğu Yer

Godland

Yönetmen: Hlynur Pálmason
Oyuncular: Elliott Crosset Hove, Ingvar E. Sigurdsson, Vic Carmen Sonne

Görsel yapısı, kurgusu ve tarzıyla bu yıl Cannes’da prömiyerini yapan en cüretkâr filmlerden Tanrının Unuttuğu Yer İzlanda’nın benzersiz doğasını fon alıyor. İnanç, ölüm, doğa, aile, zaman, ahlâk kavramlarını ele alan film, bir kilise inşa etmek amacıyla 19. yüzyılda İzlanda’ya gelen Danimarkalı bir rahibin doğayla ve ada halkıyla karşı karşıya geldikçe asıl niyetinden, kendi ahlâki ve insani ideallerinden uzaklaşmasını anlatıyor. Vinterbrødre / Kış Kardeşleri ve Hvítur, Hvítur Dagur / Bembeyaz Bir Gün filmlerinin yaratıcı ve çokyönlü yönetmeni Hlynur Pálmason’un bu son filmi Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterildi. Pálmason, “Ölümde yaşamın ta kendisini görebiliyorsun. Bizi bir arada tutan şeyin aslında ölüm olabileceğini öğrendiğimde çok şaşırdım. Filmin özünde bu yatıyor, yüreği bu” diyor.

Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Yönetmen: Hettie Macdonald
Oyuncular: Earl Cave, Jim Broadbent, Penelope Wilton

Harold Fry hiçbir zaman kahraman olmak istememişti. Alelade ve her önemli kararında hata yapmış bir insandı: Koca olurken, baba olurken ve arkadaş olurken. Ta ki eski arkadaşı Queenie’nin ölmek üzere olduğunu öğrenene kadar. Ona yazdığı mektubu göndermek için postaneye gider, mektubu yollar. Ancak sonrasında Harold yürümeye devam eder; 450 mil uzaktaki arkdaşının yanına gitmek üzere. Geride bıraktığı karısı Maureen ise önce çok sinirlense de Harold ile tekrar bir araya gelmeyi ne kadar istediğini fark eder. Kesinlikle bir aşk hikayesi. Romantik olmasa da evrensel bir aşk hikayesi.

Barbie

Yönetmen: Greta Gerwig
Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling

Barbie Diyarı’nda yaşamak, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmak demektir. Tabii tam bir varoluşsal kriziniz yoksa veya bir Ken’seniz durum farklı… 1990’lardan bu yana dünyanın en çok satan oyuncaklarından olan Barbie, beyazperde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Barbie hayranlarının merakla beklediği filmde, Barbie rolünü ‘Bombshell’ ve ‘I, Tonya’ filmlerindeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Margot Robbie canlandırırken, Barbie’nin sevgilisi Ken rolünde ise bugüne kadar ‘La La Land’ ve ‘Half Nelson’ gibi pek çok başarılı filmde adından sıkça söz ettiren yakışıklı aktör Ryan Gosling yer alıyor.

Resif: Kanlı Takip

The Reef: Stalked

Yönetmen: Andrew Traucki
Oyuncular: Kate Lister, Ann Truong, Teressa Liane

Kardeşinin cinayetinden sonra Nic, küçük kız kardeşi ve iki arkadaşıyla bir Pasifik adasında kano macerasına çıkar. Kısa süre içinde bir köpekbalığı tarafından takip edildiklerini fark ederler. Hep birlikte korkularıyla yüzleşmek ve birbirlerini kollamak zorunda kalırlar.

Çılgın Dostum Finnik

Finnick

Yönetmen: Denis Chernov

SEVİMLİ CANAVARLAR (Monsters University, Monsters Inc) filminden esinlenen animasyon FINNICK’in eğlence ve sürprizlerle dolu dünyasıyla tanışın! Yaşadığı evin sahipleriyle geçinemeyen tatlı Finnick, onları kendi yöntemleriyle bir bir kovar. Ta ki Christine gelene kadar! Zeki ve dedektifliğe merak salmış Christine, Finnick’in itirazlarına rağmen onunla arkadaşlık kurmayı başarır. İkili birlikte tüm şehri etkileyen bir gizemi çözmek için heyecan dolu bir maceraya atılırlar.

Cinnas

Khennas

Yönetmen: Elvin Abdulla
Oyuncular: Parvin Abiyeva, Zemfira Abdulsamedova, Hikmat Rahimov

İlkin, günlerdir gördüğü rüyanın etkisiyle babasının ve dedesinin kaybolduğu eski eve gitmek istiyordur. İlkin’in annesi bu duruma karşı çıksa da İlkin ve arkadaşları o eve gider. Eve gittiklerinde, ilk başlarda herşey normalmiş gibi gözükse de daha sonra olaylar korkunç bir hal alır. İlkin ve arkadaşları zaman ilerledikçe bu evin şeytani ruhlar ve cinler tarafından ele geçirildiğini öğrenir. Sovyet dönemine kadar uzanan bu korkunç olaylar İlkin ve arkadaşları için kabus dolu bir geceye dönüşecektir.

Semur 4: Mahşer

Yönetmen: Hakkı Kaplan
Oyuncular: Kaan Şahin, Mecbure Bozyel, Osman Cavcı

Hiç kimsesi olmayan Ozan, bir gün kendisine bir evin miras kaldığını öğrenir. Paraya çok ihtiyacı olan Barkın, bir emlakçıyla anlaşarak evi satmaya karar vermiştir. Satış işlemleri için yanına arkadaşlarını da alıp giden Ozan, işlemlerin uzaması üzerine bir gece evde arkadaşlarıyla birlikte kalır ancak evde sabaha çıkmak herkes için imkânsız gibidir.

*bu içeriğin oluşturulmasında paribucineverse.com sitesinden faydalanılmıştır

What's your reaction?

tr_TRTurkish