“YILLIK: Annual of Istanbul Studies” İstanbul odaklı özgün yazıları bekliyor

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün akademik dergisi YILLIK: Annual of Istanbul Studies, Aralık 2023 ve 2024’te yayımlanacak yeni ciltleri için yazı başvurularını bekliyor. İstanbul’un farklı dönemlerine dair özgün makalelere, deneme yazılarına, kitap ve sergi incelemelerine açık olan YILLIKa başvurular 20 Haziran’a kadar devam edecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün hakemli akademik yayını YILLIK: Annual of Istanbul Studies’in beşinci ve altıncı ciltlerinde yer alacak yazılar için başvurular başladı. Bu sayıyla birlikte yenilenen ve genişleyen, uluslararası yayın ve danışma kurullarına sahip derginin Aralık 2023’te yayımlanacak beşinci cildine başvurular 20 Haziran’a kadar devam edecek. Revizyonla kabul edilen yazılardan bazıları ise Aralık 2024’te çıkacak altıncı ciltte yer alacak.

Hakemli, açık erişim ve uluslararası bir akademik dergi olan YILLIK: Annual of Istanbul Studies, İstanbul’un geçmişi ve bugününe dair en yeni ve ileri araştırmalara yer vermeyi amaçlıyor. Tarih, mimarlık ve sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama ve diğer ilgili alanlarda çalışan araştırmacılar, İstanbul’un farklı dönemlerine dair Türkçe ve İngilizce özgün makaleler, deneme yazıları, görsel makaleler, kitap ve sergi incelemeleri ile YILLIK’a başvurulabiliyor.

Hakemler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yayımlanmaya uygun görülen makaleler dergide yerini alırken, hâlihazırda öğrenciliği devam eden ya da doktorasını tamamlamasının üzerinden beş seneden fazla geçmemiş bir araştırmacının makalesi, Erken Kariyer Makale Ödülü‘ne değer görülüyor.

Hem basılı hem dijital ortamda yayımlanan, SCOPUS ve MLA International Bibliography tarafından dizinlenen YILLIK’a, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü web sitesi ve DergiPark platformu üzerinden erişilebiliyor. 

Değerlendirme süreci ve yazım kurallarına dair ayrıntılı bilgiye İstanbul Araştırmaları Enstitüsü web sitesinden ulaşılabilir. Sorularınız için: [email protected]

What's your reaction?