Bilim insanları Mısır Çölü Ortasında 500 Dönümlük Orman Büyütmek İçin Geri Dönüşümlü Kanalizasyon Suyu Kullanıyor
Çölleşme, özellikle son on yılda çok endişe yaratan bir süreç ve ülkenin kara kütlesinin % 96’sının çöl olduğu Mısır toprakları için daha da önemli bir sorun.
Mısır’ı bilinler neden Süveyş Kanalı’nın 16 kilometre batısında ilerlerken Sahra’nın turuncu kumları ve mavi gökyüzüne karşı dizilmiş okaliptüs, tik ve maun ağaçları görüyoruz, diye sorabilir.
Serapium Ormanı, çölleşmeyle mücadele için iddialı bir program oluşturan Mısır’ın bu konudaki 36 arazisinin en başarılısı. Söz konusu program kapsamında, tamamen atık suyla beslenen sürdürülebilir ormanlar yaratmak hedefleniyor.
Orman, her yıl milyonlarca ton kanalizasyon atığı ve kanalizasyon suyu üreten 400 bin kişinin yaşadığı kalabalık Mısır şehri Ismailia’ya çok yakın bir mesafede. Serapium bölgesine yönlendirilen kanalizasyon suyu, bakteriyel saflaştırma sürecini hızlandırmak için oksijenin beslendiği devasa mikroorganizma nüfusuna sahip yeraltı fıçılarına geliyor. Bir boru sistemi daha sonra orman için gereken atık suyu biriktiriyor.
Mısırlı bilim insanlarının son zamanlardaki çabaları, ülkedeki atık su potansiyelinin 1.6 milyon dönüm çölü tarıma elverişli alanlar ve ormanlara dönüştürebileceğini gösteren çok sayıda araştırma üretti.
goodnewsnetwork